Alta poveste..

Aceasta este una dintre sumedeniile de intamplari din viata mea.. si dintre toate evenimentele din ultima perioada am ales tocmai aceasta poveste pt ca, pentru mine, a avut si o morala importanta.
Dupa un drum lung prin labirint (viata) am vazut o luminita.. n ar fi prima care mi a iesit in cale de a lungul calatoriei.. de la distanta nu stralucea foarte tare.. va dati seama ca m am apropiat putin sa vad ce este.. era el.. un baiat tanar, fara obligatii, fara un trecut "furtunos", cu ochii negrii, cu o voce unica, inconfundabila si chiar blanda..
Intamplarea face ca in aceeasi perioada, cand mergeam spre luminita sa ma intalnesc pe drum cu o veche cunostinta, care, ulterior, mi a devenit oarecum prietena.. am ajuns cu ea in apropierea luminitei.. (Va mai amintiti zilele ploioase cand stateam la birou si nu aveam chef nici macar sa pornesc spre casa? Daca da.. ganditi va ca eu nu mi le mai aminteam.. pareau atat de indepartate in preajma luminitei.)
M am apropiat mai mult.. era atat de bine incat parea un miraj.. dar stati.. nu parea.. chiar era un miraj.. luminita era de fapt un desert.. stiti cum e in desert.. se intampla sa ai halucinatii, este foarte greu de trecut prin el, etc.. Acea prietena a ramas acolo in timp ce eu m am intors pe drumul pe care am venit.. Ea a ramas prinsa acolo, iar baiatul cu voce blanda a fost doar o capcana a desertului.. Voi v ati intoarce la o iluzie? La ceva ce parea frumos la prima vedere, dar care se dovedeste pe parcurs ca nu e deloc asa? Pentru ca eu m as intoarce, cred.. sau cel putin asa gandesc acum.. m as intoarce pt inceput.. inceputurile mereu sunt frumoase..
Fiind in labirint mereu dau de drumuri care se bifurca.. ironia este ca uneori imi ia atat de mult timp sa ma decid, iar in final aleg drumul care nu este bun :)) .. bine, asta nu se intampla mereu, dar in proportie de 50% cam asta aleg..
Sa ne intoarcem putin la baiatul cu ochii negri.. nu e ca si cum n as mai fi vazut un baiat ca el, fizic vorbind, ba chiar as putea spune ca nu l pot cataloga ca fiind un baiat frumos, ci ca un baiat simplu, comun.. iar greseala pe care am facut o eu am mai auzit o si in povestile altor persoane.. tindem sa oferim unor oameni, pe care i cunoastem de putin timp, foarte multe si sa incercam sa indreptam greselile pe care le am facut in trecut sau sa compensam oarecum ceea ce nu am facut pt cineva.. uitam sa ne legam de unele criterii cum ar fi daca merita sau daca va observa eforturile facute..
In timp ce paseam inapoi, ma intorceam din cand in cand sa vad ce se intampla in urma mea.. mi se parea ca vad castele care se daramau si aveam regrete.. mi as fi dorit sa pot face ceva, sa ma intorc si sa le reconstruiesc, dar mi am dat seama ca desertul se juca cu mintea mea si in timp ce ma indepartam imi spuneam: "este doar un miraj, este doar un miraj" ..
Mi am pierdut prietena in desert si am fost prinsa de rodul imaginatiei mele.. poate imi doream atat de mult sa gasesc o persoana de sex opus cu care sa impart atat binele cat si raul incat am creat o cu sufletul si cu mintea, dar nu exista cu adevarat.
Morala: Orice e trecator.. nimeni si nimic nu e facut sa ramana pe veci in vietile noastre.. pana la urma, si noi suntem niste musafiri in acest Univers.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare!

Inceput de saptamana :x

Sa ne amintim.. (part. 1)